19.8.2022
Pátek
Svátek slaví
Ludvík
19.8.2022
Pátek
Svátek slaví
Ludvík

Velkeucho.cz » Gastronomie a recepty » Recept na ježky ze směsi na Krtkův dort. Netradiční podoba oblíbeného moučníku

Recept na ježky ze směsi na Krtkův dort. Netradiční podoba oblíbeného moučníku

Recept na ježky ze směsi na Krtkův dort
foto: Dr. Oetker
Tip na vynikající a originální moučník pro děti. Roztomilí ježci připraveni ze směsi na Krtkův dort. Netradiční použití oblíbeného Krtkova dortu.
  • Náročnost: snadná
  • Doba přípravy: asi 40 minut
  • Doba pečení: asi 20 minut
  • Vystačí na: asi 12 porcí

Přísady:

Na korpus:

  • 1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
  • 100 g změklého másla 
  • 2 vejce
  • 75 ml mléka

Na náplň:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml studené vody

Na ozdobení:

  • mandlové hranolky
  • Zdobení 4 druhy pestré Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

  • šlehač
  • formu na muffiny
  • 12 papírových košíčků na muffiny

Příprava:

  1. Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme do formy vyložené košíčky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
  • Elektrická trouba:        180°C
  • Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

  1. Muffiny necháme vychladnout. 
  2. Vychladlé muffiny na povrchu seřízneme. V míse odříznutou část rozdrobíme a odložíme stranou. 
  3. Smetanu vyšleháme šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň rozmícháme ve vodě a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky, naneseme kopulovitě na povrch muffinů a posypeme rozdrobeným korpusem tak, že necháme malou část neposypanou.
  4. Dozdobíme mandlovými hranolky bodlinky a kuličkami vytvoříme oči a nos. Uložíme do chladničky ztuhnout.

Máme ještě jeden tip na dort pro děti. Veselý myší! Vyzkoušejte ho, je úžasný.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
domácí zmrzlina

Poctivá domácí zmrzlina jako ze staré cukrárny. Recepty našich babiček

Domácí zmrzlina jako z vyhlášené cukrárny. Zvládnete si ji udělat doma sami a není to nic složitého, pokud znáte pár fíglů starých zmrzlinářů. Připravte si podle receptů z poloviny minulého století krémovou vanilkovou, čokoládovou, oříškovou či kávovou. Nebo máte rádi spíše ovocnou, citrónovou a tuti-fruti?