22.5.2022
Neděle
Svátek slaví
Emil
22.5.2022
Neděle
Svátek slaví
Emil

Gastronomie a recepty

Jednoduchý recept na neobyčejné sicilské pečivo Pasticciotto. Peče se od roku 1745!

Tenhle recept doporučujeme vyzkoušet! Pasticciotto je tradiční italské pečivo, které má mnoho regionálních podob. Peče se pravděpodobně už od roku 1745. Můžete ho naplnit sladkou nebo slanou náplní, Italové do něho často dávají riccottu. Náš recept je nasladko s náplní ze Zlatého klasu. Pokud nemáte oválné formičky, vůbec to nevadí, můžete použít třeba ty na muffiny. 

Recept na smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarkou

Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle pochází z Velké Bystřice, kde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Připravte si je podle receptu z Regionální potraviny osmažené v trojobalu, s brambory a domácí tatarskou omáčkou.

Jednoduchý recept na neobyčejné sicilské pečivo Pasticciotto. Peče se od roku 1745!

Tenhle recept doporučujeme vyzkoušet! Pasticciotto je tradiční italské pečivo, které má mnoho regionálních podob. Peče se pravděpodobně už od roku 1745. Můžete ho naplnit sladkou nebo slanou náplní, Italové do něho často dávají riccottu. Náš recept je nasladko s náplní ze Zlatého klasu. Pokud nemáte oválné formičky, vůbec to nevadí, můžete použít třeba ty na muffiny. 

Recept na smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarkou

Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle pochází z Velké Bystřice, kde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Připravte si je podle receptu z Regionální potraviny osmažené v trojobalu, s brambory a domácí tatarskou omáčkou.

Recept na karobový jablečný perník s polevou a nižším obsahem cukru

Máme pro vás skvělou zprávu! Víte, že pokud v receptech nahradíte kakao karobem, můžete v nich snížit množství cukru až o 1/3? Karob je totiž přirozeně sladký, proto se nemusí tolik doslazovat. Vyzkoušejte tenhle recept, kde je na 400 gramů mouky v těstě jen 80 gramů třtinového cukru.

Recept na šťavnatou vepřovou kotletu s rozinkovou pivní omáčkou

Toto připravená vepřová kotleta je naprosto luxusní oběd, přitom je to recept jednoduchý a příprava pokrmu netrvá půl dne. Tedy ideální kombinace pro všechny, kteří chtějí vařit kvalitně, chutně i rychle a občas vyměnit klasiku za něco nového třeba i trochu netradičního.

Recepty na 5 báječných pomazánek na chlebíčky nebo jednohubky

Na Silvestra asi na žádném stole nebudou chybět jednohubky nebo chlebíčky, dalo by se říct, že je to naše národní tradice. Samozřejmě na ně budete potřebovat namíchat pomazánky. Vyzkoušejte třeba tyto, vybírali jsme je tak, aby si každý našel tu svou – někdo dá přednost pomazánce pikantní, jiný česnekové, někdo určitě rád ochutná netradiční sýrovou s brynzou a rozmarýnem. Nebo ještě lépe, připravte je všechny!

Recept na krémovou polévku z pečeného česneku se špekem a krutony

Tahle polévka krásně zahřeje, když je venku sníh, mráz a fouká ledový vítr. Vrátíte se z procházky a čeká na vás plný talíř! Recept pochází z Regionální potraviny a pokud máte ve svém okolí řemeslnou výrobnu uzenin, kupte špek nejlépe v jejich prodejně, polévka pak bude mnohem lepší.

Recept na vyhlášené jablečné vdolky ”Apfelkiechl” z tyrolského statku

Osvědčené RECEPTY z regionálních kuchyní, které se předávají z generace na generaci patří mezi nejoblíbenější a my se snažíme vám jich nabídnout co nejvíce. Tentokrát jsme zavítali do Dolomit, kde leží v nadmořské výšce 1475 metrů statek Lüch de Survisc. Pečou tady daleko široko vyhlášené vdolky!

RECEPT na boží “Pohádkový dort z mechu a kapradí”. Je opravdu jako z pohádky!

Možná znáte mechový dort. Podle jednoho receptu jsme ho v redakci pekli, ale ve finále se nám zdál moc suchý a na naše vytříbené chuťové buňky tam bylo málo krému a ovoce. Tak jsme si pro vás připravili jeho vylepšenou verzi a nazvali jsme ho „Pohádkový dort z mechu a kapradí“. Je vynikající a garantujeme, že ze stolu zmizí rychlostí blesku!

Tenhle recept doporučujeme vyzkoušet! Pasticciotto je tradiční italské pečivo, které má mnoho regionálních podob. Peče se pravděpodobně už od roku 1745. Můžete ho naplnit sladkou nebo slanou náplní, Italové do něho často dávají riccottu. Náš recept je nasladko s náplní ze Zlatého klasu. Pokud nemáte oválné formičky, vůbec to nevadí, můžete použít třeba ty na muffiny. 
Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle pochází z Velké Bystřice, kde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Připravte si je podle receptu z Regionální potraviny osmažené v trojobalu, s brambory a domácí tatarskou omáčkou.
Na Silvestra asi na žádném stole nebudou chybět jednohubky nebo chlebíčky, dalo by se říct, že je to naše národní tradice. Samozřejmě na ně budete potřebovat namíchat pomazánky. Vyzkoušejte třeba tyto, vybírali jsme je tak, aby si každý našel tu svou – někdo dá přednost pomazánce pikantní, jiný česnekové, někdo určitě rád ochutná netradiční sýrovou s brynzou a rozmarýnem. Nebo ještě lépe, připravte je všechny!
Možná znáte mechový dort. Podle jednoho receptu jsme ho v redakci pekli, ale ve finále se nám zdál moc suchý a na naše vytříbené chuťové buňky tam bylo málo krému a ovoce. Tak jsme si pro vás připravili jeho vylepšenou verzi a nazvali jsme ho „Pohádkový dort z mechu a kapradí“. Je vynikající a garantujeme, že ze stolu zmizí rychlostí blesku!