
Recept na sněhový dort s rebarborou, který nemá chybu!
Recepty s rebarborou. Sněhový dort s rebarborou. Moučníky s rebarborou jsou krásně šťavnaté a jejich chuť příjemně sladko-kyselá. Vyzkoušejte tento dort.
Recepty s rebarborou. Sněhový dort s rebarborou. Moučníky s rebarborou jsou krásně šťavnaté a jejich chuť příjemně sladko-kyselá. Vyzkoušejte tento dort.
Jedním ze způsobů, jak v dnešní nelehké době na výletech aspoň něco ušetřit, je příprava jídla i pití s sebou. Obědy v restauracích výlet prodraží o stokoruny. Nachystejte si svačiny doma a udělejte si piknik v přírodě. Inspirovat se můžete třeba našimi recepty.
Ovesný koláč bez mouky připravíte velmi jednoduše a rychle. Je díky tvarohu a jablkům krásně vláčný.
Tahle buchta patří k těm opravdu nejjednodušším, ale to ji nijak neubírá na chuti. Je díky kefíru krásně vláčná a kakao a kokos jí dodají nádech exotiky.
Jedním ze způsobů, jak v dnešní nelehké době na výletech aspoň něco ušetřit, je příprava jídla i pití s sebou. Obědy v restauracích výlet prodraží o stokoruny. Nachystejte si svačiny doma a udělejte si piknik v přírodě. Inspirovat se můžete třeba našimi recepty.
Ovesný koláč bez mouky připravíte velmi jednoduše a rychle. Je díky tvarohu a jablkům krásně vláčný.
Dokonalá kombinace chutí karamelu, banánu a čokolády. Tento zákusek není složitý na přípravu, pokud ho po upečení a vychladnutí dokážete hezky a rovně nakrájet, tak ve výsledku bude vypadat jako byste ho přinesli z cukrárny!
Jednou ze základních surovin při pečení je mouka, bohužel právě ta je díky lepku na předním místě zakázaných potravin osob, kteří onemocněli celiakií či mají na lepek alergickou reakci. I oni si však mohou na skvělých dezertech pochutnat.
Oblíbený dort cheesecake se dá připravit v mnoha variantách. Udělejte si sami doma třeba tento jednoduchý luxusní a zcela netradiční toffee cheesecake. Vypadá i chutná jako z vyhlášené cukrárny.
Tahle buchta patří k těm opravdu nejjednodušším, ale to ji nijak neubírá na chuti. Je díky kefíru krásně vláčná a kakao a kokos jí dodají nádech exotiky.
Dokonalá kombinace chutí karamelu, banánu a čokolády. Tento zákusek není složitý na přípravu, pokud ho po upečení a vychladnutí dokážete hezky a rovně nakrájet, tak ve výsledku bude vypadat jako byste ho přinesli z cukrárny!
Jednou ze základních surovin při pečení je mouka, bohužel právě ta je díky lepku na předním místě zakázaných potravin osob, kteří onemocněli celiakií či mají na lepek alergickou reakci. I oni si však mohou na skvělých dezertech pochutnat.
Tenhle recept doporučujeme vyzkoušet! Pasticciotto je tradiční italské pečivo, které má mnoho regionálních podob. Peče se pravděpodobně už od roku 1745. Můžete ho naplnit sladkou nebo slanou náplní, Italové do něho často dávají riccottu. Náš recept je nasladko s náplní ze Zlatého klasu. Pokud nemáte oválné formičky, vůbec to nevadí, můžete použít třeba ty na muffiny.
Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle pochází z Velké Bystřice, kde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Připravte si je podle receptu z Regionální potraviny osmažené v trojobalu, s brambory a domácí tatarskou omáčkou.
Jednoduchý recept na báječný šťavnatý jablkový koláč, který zvládnete připravit během chvilky a ze surovin, které většinou máte pořád doma. Vejce se do něho dávají celá, nemusíte tedy pracně oddělovat žloutky od bílků a šlehat sníh. Bude chutnat k nedělní kávě i jako buchta k snídani.
Připravili jsme pro vás recepty na nejlepší nadýchané korpusy a krémy, se kterými uděláte nekonečné množství narozeninových a slavnostních dortů. A také pár rad a tipů od cukrářů.
Oblíbený dort cheesecake se dá připravit v mnoha variantách. Udělejte si sami doma třeba tento jednoduchý luxusní a zcela netradiční toffee cheesecake. Vypadá i chutná jako z vyhlášené cukrárny.
Tenhle recept doporučujeme vyzkoušet! Pasticciotto je tradiční italské pečivo, které má mnoho regionálních podob. Peče se pravděpodobně už od roku 1745. Můžete ho naplnit sladkou nebo slanou náplní, Italové do něho často dávají riccottu. Náš recept je nasladko s náplní ze Zlatého klasu. Pokud nemáte oválné formičky, vůbec to nevadí, můžete použít třeba ty na muffiny.
Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle pochází z Velké Bystřice, kde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Připravte si je podle receptu z Regionální potraviny osmažené v trojobalu, s brambory a domácí tatarskou omáčkou.
Recept na narozeninový nebo valentýnský dort, který úžasně vypadá, báječně chutná, přesto není složitý na přípravu. Radost udělá každému, koho opravdu milujete.
Máme pro vás skvělou zprávu! Víte, že pokud v receptech nahradíte kakao karobem, můžete v nich snížit množství cukru až o 1/3? Karob je totiž přirozeně sladký, proto se nemusí tolik doslazovat. Vyzkoušejte tenhle recept, kde je na 400 gramů mouky v těstě jen 80 gramů třtinového cukru.
Toto připravená vepřová kotleta je naprosto luxusní oběd, přitom je to recept jednoduchý a příprava pokrmu netrvá půl dne. Tedy ideální kombinace pro všechny, kteří chtějí vařit kvalitně, chutně i rychle a občas vyměnit klasiku za něco nového třeba i trochu netradičního.
Víte, jak se rychle a zdravě pořádně zahřát? Jednoduše! Uvařte si výtečný jablečný mošt s voňavým kořením a zázvorem. Pro ty, kteří raději něco ostřejšího, doporučujeme přidat trochu rumu nebo vodky, ať to má grády.
Na Silvestra asi na žádném stole nebudou chybět jednohubky nebo chlebíčky, dalo by se říct, že je to naše národní tradice. Samozřejmě na ně budete potřebovat namíchat pomazánky. Vyzkoušejte třeba tyto, vybírali jsme je tak, aby si každý našel tu svou – někdo dá přednost pomazánce pikantní, jiný česnekové, někdo určitě rád ochutná netradiční sýrovou s brynzou a rozmarýnem. Nebo ještě lépe, připravte je všechny!
Tento vánoční dort je trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Luxusně vypadá a bude ozdobou každé vánoční tabule. Můžete si ho připravit předem, dát do mrazáku a vyndat, až přijde během svátků na návštěvu rodina nebo přátelé.
aké řešíte po pečení vánočního cukroví otázku, kam s bílky, které vám zbyly? Nejste v tom sami! Pokud vám tedy z nějakého receptu zbyly, zkuste tyto netradiční mandlové amaretky. Připravují se den předem, přes noc se nechají na plechu vysušit a druhý den pak upečou.
Další z našich receptů na zajímavé cukroví, kterým můžete obohatit vaše vánoční nebo jakékoliv sváteční pečení. Dnes je to vlastně nepečení. Toto cukroví se totiž nepeče, takže ho budete mít hotové raz dva. Nám v redakci moc chutnalo!
Hitem letošních Vánoc bude zaručeně toto báječné nepečené cukroví s lákavým názvem bílé lanýže. Je totiž až neskutečně jednoduché, rychlé a rozplývá se na jazyku.
Vánočka a cukroví, to je klasika, bez které bychom si už nedovedli Vánoce představit. Zkuste letos překvapit rodinu i příbuzné něčím neobvyklým. Třeba vynikajícím dortem s chutí a vůní perníku – perníkovou kopulí.
Kdo má rád linecké a perník, tomu budou zaručeně chutnat tyto slepované máslové vánoční jedličky. Jejich příprava je snadná. Zpracujete těsto, vyválíte, vykrajujete, upečete, slepíte a nazdobíte. Z uvedeného množství uděláte asi 40 už slepených kusů.
V žádné české domácnosti by o vánočních svátcích nemělo chybět aspoň jedno cukroví s vaječným likérem. Ten prostě k našim tradičním Vánocům patří. Ať už ho konzumujete ve stavu tekutém, či je náplní v cukroví. Vyzkoušejte tenhle jednoduchý recept.
Jednoduchý a rychlý recept na oblíbené COOKIES. Tentokrát s brusinkami, pistáciemi a vůní vanilky. Cookies jsou ideální, pokud máte chuť na něco malého sladkého po obědě nebo ke kávě. Upečte jich více, dejte do dózy a uložte do spíže.
Tahle polévka krásně zahřeje, když je venku sníh, mráz a fouká ledový vítr. Vrátíte se z procházky a čeká na vás plný talíř! Recept pochází z Regionální potraviny a pokud máte ve svém okolí řemeslnou výrobnu uzenin, kupte špek nejlépe v jejich prodejně, polévka pak bude mnohem lepší.
Obdarujte letos někoho, na kom vám záleží, vlastnoručně a s láskou vyrobeným dárkem. Co třeba udělat luxusní netradiční džemy z exotického ovoce: Piňa colada nebo ananasový s limetkou či grepový s banánem? Podle našich receptů je to jednoduché a výsledek bude famózní. Pak už je stačí dát do hezkých skleniček a je hotovo.
Domácí perníkové sušenky jako dárek určitě potěší nejen kamarádky. Upečte je podle tohoto vyzkoušeného a osvědčeného receptu, ozdobte podle fantazie, zabalte třeba do pěkné sklenice s mašlí a malý dárek je na světě. Úspěch zaručen!
Tento dort je naprosto úžasný. Aby nebyl, když jsou v něm oříšky a Baileys! Pokud hledáte dobrý recept na sváteční dort, pak můžeme doporučit právě tento. A zvládnete ho udělat do hodiny.
Osvědčené RECEPTY z regionálních kuchyní, které se předávají z generace na generaci patří mezi nejoblíbenější a my se snažíme vám jich nabídnout co nejvíce. Tentokrát jsme zavítali do Dolomit, kde leží v nadmořské výšce 1475 metrů statek Lüch de Survisc. Pečou tady daleko široko vyhlášené vdolky!
Recept od našeho čtenáře Pavla z Olomouce, který rád vaří, jsme museli v redakci vyzkoušet. Moc nám chutnal, tak ho samozřejmě předáváme dál. Pavel ho ochutnal na jedné oslavě, kde menu připravoval a uvařil jeho kamarád, prý excelentní kuchař.
Recept na koláč, kterému neodolá nikdo, za to bychom dali hlavu na špalek! Švestky a piniové oříšky spolu tvoří zcela netradiční, a přesto dokonalou kombinaci.
Možná znáte mechový dort. Podle jednoho receptu jsme ho v redakci pekli, ale ve finále se nám zdál moc suchý a na naše vytříbené chuťové buňky tam bylo málo krému a ovoce. Tak jsme si pro vás připravili jeho vylepšenou verzi a nazvali jsme ho „Pohádkový dort z mechu a kapradí“. Je vynikající a garantujeme, že ze stolu zmizí rychlostí blesku!