Ingredience:
- 5 vajec
- 200 g krupicového cukru
- 5 lžic studené vody
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- rybízový džem
- 4 větší banány
- 250 g másla
- 1 Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel
- čokoláda na vaření na zdobení
Postup:
Žloutky smícháme s cukrem a vodou. Postupně přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva, nakonec sníh z bílků.
Těsto vylijeme na vymaštěný a pomoučeny plech. Pečeme v předehřáté troubě.
Po upečení necháme korpus vychladnout, potřeme jej džemem a naskládáme na něj na kolečka nakrájené banány.
Vyšleháme zchladlé zkaramelizované Salko nebo Salko karamel s máslem. Když je krém hladký, naneseme jej na banány. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou. Krájíme až po ztuhnutí.
