TIP na jedlý dárek! Směs na domácí ořechové sušenky. A návod, jak snadno dělat svoje vlastní směsi.

Návod na domácí směsi na pečení.

Dárek ve sklenici.

Směsi na pečení sladkých i slaných dobrot jsou velmi oblíbené, na trhu najdete spoustu těchto výrobků. Směsi si ale můžete snadno PŘIPRAVIT I SAMI a mít je pak kdykoliv po ruce, když potřebujete rychle něco upéct. Pokud je krásně a originálně zabalíte, máte stylové jedlé dárky jedna báseň! Inspirujte se receptem na ořechové sušenky, který jsme získali od značky Regionální potravina.

6 RAD, jak udělat perfektní směs na pečení

U domácích směsí, které chcete někomu darovat, je obsah stejně důležitý jako obal, na jeho výběru si dejte záležet. Nejlepší je pěkná sklenice z čirého skla, která se dá dobře uzavřít a jednotlivé vrstvy v ní hezky vyniknou. Do ní pak naskládejte ingredience do vrstev postupně tak, aby to celé vypadalo vizuálně hezky. 

K hotové směsi připište recept a postup. Můžete být kreativní a text hezky nebo třeba i vtipně zpracovat. Budete ještě originálnější, když připíšete i věnování nebo povídání o samotném receptu či jeho příběh. Klidně si ho i vymyslete!

Můžete se inspirovat tímto receptem na domácí ořechové sušenky nebo si klidně připravit svou vlastní směs podle vašeho oblíbeného receptu.

Pozor! Do směsí se dávají vždy jen suroviny s delší trvanlivostí, které nevyžadují skladování v chladu. Tuk (například máslo nebo Hera či olej) a vejce se do směsi nikdy nedávají, přidávají se až těsně před pečením!

Do směsí dávejte jen kvalitní suroviny a vybírejte opravdu pečlivě, ty nekvalitní by vám celou směs i vaše úsilí zkazily.

Dávejte pozor na dobu trvanlivosti jednotlivých ingrediencí. Na výrobek byste pak měli připsat i údaj, do kdy je potřeba směs spotřebovat. Uvádí se doba trvanlivosti produktu s nejkratší dobou trvanlivosti, který do směsi vložíte. Proto je dobré si vybírat ingredience s přibližně stejnou dobou trvanlivosti.

Recept na domácí ořechové sušenky od Regionální potraviny

Ingredience do sklenice

  • 210 g pšeničné světlé hladké mouky
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 90 g kakaa
  • 100 g vlašských nebo lískových ořechů
  • špetka soli
  • 200 g másla
  • 1 vejce

Postup:

Do sklenice navrstvíme odspoda hladkou mouku se špetkou soli, kakao (kakao můžeme dát mezi dvě vrstvy mouky), cukr a vanilkový cukr, nasekané ořechy, případně nasekanou čokoládu na vaření.

Sklenici opatříme visačkou s receptem na sušenky:
Troubu předehřejte na 170 °C. Obsah dárkové sklenice vysypte do mísy a přidejte vejce a změklé máslo. Vypracujte hladké těsto a nechte uležet asi 30 minut. Následně těsto rozválejte na tenký plát a vykrajujte jakékoliv tvary. Pečte zhruba 7–10 minut.

Vyrábíte rádi jedlé dárky? Pak by se vám mohly líbit i tyto:

Jedlé dárky jsou letos TOP! Džemy z grepů, banánů, ananasů, limetek. Jak na ně?

Tip na malý dárek nejen pro kamarádky – báječné perníkové sušenky podle tohoto skvělého RECEPTU!