RECEPT: Panna cotta z kokosového mléka a jahodovým želé ozdobená čerstvými jahodami.

Další ze skvělých letních receptů – tentokrát na oblíbenou panna cottu. Připravuje se z kokosového mléka, tudíž by neměla urazit ani jednoho vegana. Z uvedeného množství uděláte 3 porce a hotovo máte během chvilky.

Přísady:

Na dezert:

  • 400 ml kokosového mléka (v konzervě)
  • 30 g cukru
  • 2 KL Vanilkové pasty Dr. Oetker
  • 1 zarovnanou KL VEGA Gelu Dr. Oetker

Na želé:

  • 450 g čerstvých nebo rozmrazených jahod
  • 50 ml vody
  • 30 g cukru
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 2 zarovnané KL VEGA Gelu Dr. Oetker

Na ozdobení:

  • 50 g čerstvých jahod

Ještě potřebujeme:

  • 3 poháry
  • tyčový mixér

Příprava:

1. Na přípravu dezertu v kastrůlku smícháme kokosové mléko s cukrem a vanilkovou pastou. Do kokosové směsi přidáme VEGA Gel. Za stálého míchání přivedeme do varu a asi 1 minutu povaříme. Poté odstavíme a polovinu směsi rozdělíme do pohárů. Uložíme do chladničky ztuhnout. Druhou polovinu necháme na mírném ohni, aby byla stále teplá a nezačala tuhnout.

2. Na přípravu želé vložíme do kastrůlku jahody s vodou, cukrem a citrónovou šťávou. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme. Přidáme VEGA Gel a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu. Poté polovinu želé naneseme na vychlazenou kokosovou vrstvu a dáme ztuhnout do chladničky. Na ztuhlé želé pak naneseme zbývající kokosovou směs a opět necháme ztuhnout v chladničce. Nakonec naneseme i zbylé želé.

3. Hotovou panna cottu před podáváním dozdobíme čerstvými nakrájenými jahodami.

TIP: Povrch dezertu můžeme dozdobit také toppingem nebo tekutým sladidlem.