RECEPT na višňovou roládu s kořeněnou chutí, kterou jí dodá karob.

Naše články o KAROBU se vám líbily natolik, že nám píšete, jestli bychom nepřidali i nějaký RECEPT. Sezóna višní je právě na vrcholu, tak tady je moc dobrá višňová roláda, kterou můžete upéct k nedělní kávě, ale klidně i místo dortu někomu k narozeninám. Na přípravu budete potřebovat tak hodinku, pak ji dáte na nějaký čas do ledničky, aby náplň pořádně ztuhla.

Přísady:

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 80 g cukru 
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1 zarovnaná PL Tmavého karobu Dr. Oetker
  • ½ KL Kypřicího prášku do pečiva
  • 50 ml horké vody

Na náplň:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker
  • 40 ml griotky
  • 150 g višní

Ještě potřebujeme:

  • plech na pečení (30 x 40 cm)
  • elektrický ruční šlehač

cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Příprava:

  1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s karobem a kypřicím práškem a horkou vodu a zlehka vymícháme dohladka.
  2. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:            190 °C            

Horkovzdušná trouba:     170 °C              

Plynová trouba:              stupeň 3         

Doba pečení: asi 20 minut 

  1. Ještě horký plát i s papírem na pečení srolujeme a necháme vychladnout. 

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu s cukrem, Smeta-fixem a griotkou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Z plátu stáhneme papír na pečení. Na plát naneseme rovnoměrně náplň a uhladíme. Na náplň naneseme višně a plát zarolujeme. Uložíme do chladničky ztuhnout.

Přečtěte si o benefitech karobu i zajímavosti o této rostlině. A další 3 recepty najdete v našem článku:

7 benefitů KAROBU a přínosy pro zdraví. 3 recepty na nápoj, polevu i pomazánku.