RECEPT na šťavnatou vepřovou kotletu s rozinkovou pivní omáčkou

Báječný recept z vepřové kotlety.

Toto připravená VEPŘOVÁ KOTLETA je naprosto luxusní oběd, přitom je to recept jednoduchý a příprava pokrmu netrvá půl dne. Tedy ideální kombinace pro všechny, kteří chtějí vařit kvalitně, chutně i rychle a občas vyměnit klasiku za něco nového třeba i trochu netradičního.

Suroviny na vepřovou kotletu s rozinkovou pivní omáčkou:

Omáčka:

  • 60 g hnědého cukru
  • 1 ½ polévkové lžíce škrobu
  • sůl
  • 250 ml piva
  • 80 g rozinek
  • 8 celých hřebíčků
  • 1 kousek celé skořice
  • 1 polévková lžíce másla

Kotlety

  • 4 vepřové kotletky
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce másla

Postup:

Očištěné a omyté kotletky lehce naklepeme a nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme nebo ogrilujeme na másle. 

Omáčka. Na másle rozpustíme hnědý cukr a vmícháme škrob a sůl. Za míchání vlijeme pivo a přidáme rozinky. Pak vložíme hřebíčky a celou skořici nejlépe v uzavřeném sítku. Mícháme a provařujeme asi 15 minut, pak koření vyndáme. 

Podáváme s bramborovými gnochi. Na vařené gnochi položíme kotlet a přelijeme rozinkovou omáčkou.

TIP: vynikající je tato omáčka také s vařeným uzeným jazykem či šunkou.

Mohly by se vám líbit i tyto RECEPTY Z VEPŘOVÉHO:

Recept na vepřové maso pečené v moštu

Grilovaná vepřová krkovice s rozmarýnem

Foto: Pavlína Třmínková