RECEPT na opravdu super RYCHLOU buchtu KEFÍROVKU.

Tahle buchta patří k těm opravdu nejjednodušším, ale to ji nijak neubírá na chuti. Je díky kefíru krásně vláčná a kakao a kokos jí dodají nádech exotiky. 

Na těsto:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 zarovnané KL jedlé sody
  • 3 zarovnané PL holandského kakaa
  • 200 g cukru
  • 200 ml oleje
  • 500 ml kefíru

Na ozdobení:

  • 1 balíček Polevy tmavé Dr. Oetker
  • 50 g strouhaného kokosu

Ještě potřebujeme:dortovou formu (ø 26 cm)

Příprava:

  1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou, kakaem a cukrem. Přidáme olej a kefír a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:        180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba:           stupeň 3

Doba pečení: asi 40 minut 

  1. Korpus necháme vychladnout. 

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch korpusu polijeme. Posypeme kokosem a necháme zatuhnout.