Recept na marcipánovo-ananasový chlebíček

Další z jednoduchých a rychlých sladkých receptů, tentokrát s marcipánem a ananasem.

 

Jarni_marcipánovo_ananasovy_ chlebicek1_lowJarni_lowPřísady:
Na těsto:
1 kompot  ananasu nakrájeného na kousky (hmotnost po odkapání asi 135 g)
150 g Marcipánu Dr.Oetker
140 g změklého másla nebo margarínu
140 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
špetka soli
3 vejce
240 g hladké mouky
1 a ½ KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

Na ozdobení:
1 zarovnaná PL moučkového cukru

Ještě potřebujeme:
formu na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)

Příprava:
1. Kompot necháme na sítku odkapat a případné větší kousky překrojíme.

2. Na přípravu těsta nakrájíme marcipán na malé kousky. V míse smícháme marcipán, máslo nebo margarín a vymícháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáme za stálého míchání cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a vyšleháme. Mouku smíchanou s práškem do pečiva vmícháme ručně metličkou ve dvou dávkách do směsi a vymícháme dohladka. Nakonec ručně vmícháme do těsta kousky ananasu a naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 55 minut

3. Upečený chlebíček necháme stát 10 minut ve formě, poté uvolníme z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

4. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.