Ať už slavíte Dušičky nebo Halloween, tímto originálním strašidelným dortem nezklamete děti ani dospělé. Jeho příprava vám nezabere moc času, neboť základ tvoří směs na přípravu známého a oblíbeného Red velvet dortu. Je krásně vláčný a naplněný lahodným krémem.
Na těsto:
- 1 balení Red Velvet dortu Dr.Oetker
- 125 ml smetany ke šlehání
- 3 vejce
Na krém:
- 125 ml smetany ke šlehání
- 200 g zakysané smetany
Na ozdobení:
- 1 balíček Fondánu bílé potahovací hmoty Dr. Oetker
- 1/2 balíčku Fondánu kakaové potahovací hmoty Dr. Oetker
Ještě potřebujeme:
- dortovou formu (Ø 26 cm)
- elektrický ruční šlehač
Příprava:
Na přípravu těsta vyšleháme směs na korpus se smetanou a vejci podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Plynová trouba: stupeň 2
Doba pečení: asi 30 – 35 minut
- Korpus necháme vychladnout.
- Na přípravu krému vyšleháme směs na krém se smetanou a zakysanou smetanou podle návodu na obale.
- Korpus jednou podélně rozřízneme a potřeme krémem. Částí krému potřeme i povrch dortu. Uložíme asi na hodinu do chladničky.
- Na ozdobení z bílého fondánu pomocí válečku vyválíme plát a celý povrch a strany dortu jím potáhneme.
- Kakaový fondán také pomocí válečku vyválíme a vytvoříme na povrchu dortu strašidlo dle své vlastní fantazie.