Recept: Mandlová bábovka bez mouky

Zajímavý jednoduchý recept na bábovku, na kterou nebudete potřebovat mouku. Karamelový puding uvedený v receptu můžete nahradit pudingem s jinou příchutí a pokaždé tak bude bábovka jiná.

 

 

mandlova_babovka_lowPřísady: 

Na těsto:

  • 4 žloutky
  • 50 g  cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 4 PL oleje
  • 3 balíčky Pudingu Originál karamelového Dr.Oetker
  • ½ balíčku Kypřicího  prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 4 bílky

Na polití:

  • 50 g cukru
  • 100 ml vody
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 15 g másla
  • špetka soli
  • 1 KL citrónové šťávy 

Na posypání:

  • 50 g mandlí
  • 1 PL másla 

Ještě  potřebujeme:

  • formu na bábovku (23 cm)

Příprava:

  1. Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem  na středním stupni žloutky, cukr, vanilínový cukr a olej do pěny.  Vmícháme puding a kypřicí  prášek a nakonec ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalejeme do vymazané  a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
  • Elektrická trouba:                  160 °C
  • Teplovzdušná trouba:           140 °C
  • Plynová trouba:                     stupeň  3

Doba pečení: asi 40 minut

  1. Na polití zalejeme cukr vodou a necháme vařit do karamelové barvy. Potom přidáme smetanu, máslo, sůl a citrónovou šťávu.
  2. Na posypání  nasekáme mandle a restujeme na pánvi  s máslem dozlatova.
  3. Upečenou bábovku necháme vychladnout, polejeme jí karamelem a posypeme mandlemi.