RECEPT – Rychlý perníkový dort s kokosovým krémem

Vynikající sváteční dort nemusíte péct a zdobit dlouhé hodiny. Podle našeho receptu vám jeho příprava nezabere více než půl hodiny a upečený bude za 40-50 minut.

 

 

 

Budete na něho potřebovat:

Na těsto:

  • Dr.Oetker Perník – směs na pečení

Na náplň:

  • 300 ml mléka
  • 3 PL hladké mouky
  • 100 g změklého másla nebo margarínu
  • 80 g moučkového cukru
  • 2-3 PL rumu
  • 60 g strouhaného kokosu

Na ozdobení:

  • dekorační zdobení Dr.Oetker (libovolné, v obchodech koupíte různé druhy)

Ještě potřebujeme:

  • dortovou formu (Ø 26 cm)

 Postup:

  1. Na přípravu těsta připravíme perníkové těsto podle návodu na obale výrobku. Těsto pečeme v dortové formě (Ø 26 cm).

Elektrická trouba:               165°C

Horkovzdušná trouba:        155°C

Plynová trouba:                střední stupeň

Doba pečení: asi 40 – 50 minut

 

  1. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  2. Na přípravu náplně rozmícháme v mléce hladkou mouku a uvaříme hustou kaši. Máslo nebo margarín nakrájíme na kousky a spolu s cukrem vmícháme elektrickým ručním šlehačem do vlažné kaše. Přidáme rum a kokos a důkladně promícháme.
  3. Vychladlý korpus dvakrát podélně rozkrojíme. Jednu třetinu náplně natřeme na spodní díl korpusu, přiložíme středný díl. Natřeme druhou třetinu náplně, přiložíme vrchní díl korpusu. Zbylým krémem potřeme vrch a boky dortu a podle fantazie ozdobíme zdobením.

Pernikovy_dort