Máte doma hodně jablek? Zkuste si udělat domácí jablečná povidla, která se hodí jako náplň do buchet, koláčů i jiných moučníků nebo si je můžete namazat na pečivo. Pokud je někdo z rodiny diabetik, připravte podle našeho receptu i povidla speciálně pro něho.
2 kusy sklenic á 750 ml
Doba přípravy: asi 40 minut
Přísady:
- 1000 g jablek
- 400 g cukru krupice nebo krystal
- ½ balíčku Kyseliny citrónové Dr.Oetker
- 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
- 3-4 hřebíčky
- 1 balíček Pomůcky ke konzervování Dr.Oetker
Příprava:
- Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
- Nastrouhaná jablka vložíme do většího hrnce, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, skořicový cukr, hřebíček a za stálého míchání přivedeme k varu. Důkladně povaříme minimálně 10 minut. Před ukončením varu vmícháme pomůcku ke konzervování a dobře zamícháme.
- Uvařená povidla ihned plníme do připravených sklenic.
Jablečná povidla pro diabetiky
4 kusy sklenic á 250 ml
Doba přípravy: asi 40 minut
Přísady:
- 700 g jablek
- 1 balení Ovocného želírovacího cukru Dr.Oetker
- ½ KL skořice
- 3 hřebíčky
Příprava:
- Oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná jablka vložíme do většího hrnce. Přidáme dietní želírovací cukr, skořici a hřebíček a velmi dobře promícháme.
- Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání minimálně 3 minuty.
- Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.