RECEPT – Jablečná povidla

Máte doma hodně jablek? Zkuste si udělat domácí jablečná povidla, která se hodí jako náplň do buchet, koláčů i jiných moučníků nebo si je můžete namazat na pečivo. Pokud je někdo z rodiny diabetik, připravte podle našeho receptu i povidla speciálně pro něho.

2 kusy sklenic á 750 ml

Doba přípravy: asi 40 minut

Přísady:

  • 1000 g jablek
  • 400 g cukru krupice nebo krystal
  • ½  balíčku Kyseliny citrónové Dr.Oetker
  • 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
  • 3-4 hřebíčky
  • 1 balíček Pomůcky ke konzervování Dr.Oetker

Příprava:

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
  2. Nastrouhaná jablka vložíme do většího hrnce, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, skořicový cukr, hřebíček a za stálého míchání přivedeme k varu. Důkladně povaříme minimálně 10 minut. Před ukončením varu vmícháme pomůcku ke konzervování a dobře zamícháme.
  3. Uvařená povidla ihned plníme do připravených sklenic.

 

 Jablečná povidla pro diabetiky

 

4 kusy sklenic á 250 ml

Doba přípravy: asi 40 minut

Přísady:

  • 700 g jablek
  • 1 balení Ovocného želírovacího cukru Dr.Oetker
  • ½ KL skořice
  • 3 hřebíčky

Příprava:

  1. Oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná jablka vložíme do většího hrnce. Přidáme dietní želírovací cukr, skořici a hřebíček a velmi dobře promícháme.
  2. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání minimálně 3 minuty.
  3. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Jablecna_povidla