RECEPT na nepečený JAHODOVÝ tunel. Můžete si ho dát bez výčitek, má minimum cukru, zato spoustu vitamínů a bílkovin.

Mlsání bez výčitek. Sladké české jahody se báječně hodí do nepečených nízkokalorických moučníků. Jahodový tunel se zakysanou smetanou je hotový během chvilky. Můžete ho udělat také s jogurtem, v receptu jen vyměníte zakysanou smetanu za jogurt.

Nepečený tunel s plný čerstvých jahod je osvěžujícím lehkým moučníkem.
Nepečený tunel plný čerstvých jahod je osvěžujícím lehkým moučníkem.

Přísady: 

  • 250 g čerstvých jahod
  • 400 g zakysané smetany
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
  • 100 ml vody
  • dětské nebo dlouhé cukrářské piškoty 

Příprava:

Na přípravu krému nakrájíme 2-3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na malé kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilínový cukr smícháme a přimícháme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme.

Spodek chlebové formy nebo formy na srnčí hřbet (30 x 11 cm) poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na 1 hod ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce.