RECEPT: Černo-bílý dort s borůvkami, mátou a lahodným krémem.

Černo-bílý dort s ovocem.

Překvapivě snadný, úžasně dobrý a borůvky klidně nahraďte jakékoliv jiným ovocem. RECEPT je tedy univerzální a dort můžete podávat k odpolední kávě a stejně tak ho darovat oslavenci k narozeninám. Díky černému kakau je korpus opravdu temně černý a v kombinaci s bílým krémem vypadá dort jako upečený od profíka. VYZKOUŠENO A DOPORUČENO REDAKCÍ!

Na těsto:

  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 170 g cukru
  • 5 žloutků
  • 70 hladké mouky
  • 5 zarovnaných PL Černého kakaa Dr. Oetker
  • 1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g krémového sýru (Philadelphia)
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 60 g moučkového cukru

Na ozdobení:

  • 250 g kanadských borůvek
  • větvičky máty

Ještě potřebujeme:

  • elektrický ruční šlehač
  • dortovou formu (ø 24 cm)

Příprava:

  1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme žloutky. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a  moukou vysypané formy a uhladíme.       Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
  • Elektrická trouba: 170 °C
  • Horkovzdušná trouba: 150 °C 
  • Plynová trouba: stupeň 2

Doba pečení: asi 35 minut 

  1. Korpus necháme vychladnout. Poté korpus 2 x podélně rozřízneme. 
  2. Na přípravu krému v míse vyšleháme mascarpone se sýrem, smetanou a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem naplníme korpus a uložíme do chladničky.

Před podáváním ozdobíme borůvkami a mátou.