Recept: Babiččino linecké cukroví

Linecké pečivo je klasika a peče se téměř v každé domácnosti.

Klasické linecké cukroví asi nebude chybět na žádném vánočním stole. Pod značkou Babiččina volba najdete speciální hladkou mouku na křehké pečivo, která je určena hlavně na přípravu vánočního cukroví. Těsto vám půjde dobře vyválet, nebude se lepit a snadno se budou vykrajovat vánoční motivy.

 

Linecké pečivo je klasika a peče se téměř v každé domácnosti.
Linecké pečivo je klasika a peče se téměř v každé domácnosti.

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka na křehké pečivo Babiččina volba
  • 2 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

Postup

  1. Smíchejte Hladkou mouku na křehké pečivo, cukr a citronovou kůru.
  2. Přidejte vejce a pokrájené změklé máslo.
  3. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.
  4. Před pečením předehřejte troubu na 160°C.
  5. Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku.
  6. Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečící papír.
  7. Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.

TIP: Použijte marmeládu výraznější chuti, například rybízovou.