RECEPT – Ananasová psaníčka

Velmi rychlý, jednoduchý a vynikající moučník je nejlepší, když ho naservírujete čerstvě upečený.

 

 

 

Doba přípravy: 25 minut

Na 10 kusů:

 Na těsto:

  • 330 g listového těsta (chlazeného nebo mraženého)

Na puding:

  • 450 ml mléka
  • 3 PL krystalového cukru
  • Puding Dr.Oetker s vanilkovou příchutí

Na potření:

  • 1 rozšlehané vejce

Na obložení:

  • 10 koleček ananasu (odkapaný kompotovaný nebo na 2 cm široké plátky nakrájený čerstvý)

Na potření:

  • 4 – 5 PL horké marmelády

Na ozdobení:

  • 1 Poleva tmavá Dr.Oetker

Příprava:

 

  1. Uvaříme puding podle návodu na obalu, ale pouze se 450 ml mléka. Za občasného míchání necháme vychladnout.
  2. Těsto na pomoučněném vále vyválíme na plát o rozměru 24 x 60 cm. Rádýlkem nakrájíme čtverce o rozměrech 12 x 12 cm, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto potřeme vejcem.
  3. Puding lžící rozdělíme do středů čtverců a přikryjeme ananasem. Dáme péci do předehřáté trouby.

 

Elektrická trouba:              200°C  (předehřátá)

Horkovzdušná trouba:       190 °C  (předehřátá)

Plynová trouba:                stupeň 3-4 (předehřátá)

 

Doba pečení: 15 až 20 minut

 

  1. Ještě teplé potřeme marmeládou a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu, ustřihneme malý růžek a čtverce ozdobíme podle obrázku nebo podle vlastní fantazie.

Ananasova_psanicka