Technoložka Sklizeno a zapálená kuchařka Vendula Svobodová připravila pro všechny příznivce zdravého jídla skvělé recepty. Tady je malá ochutnávka – Mexický fazolový salát. Více receptů pak najdete na www.sklizeno.cz.
- 100 g máslových fazolí
- 1 avokádo
- konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 3 velká rajčata
- několik snítek bazalky či koriandru, nasekané na drobno
- 2 lžíce vinného octa
- 3 lžíce olivového oleje1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce vody
- sůl a pepř
- půl svazku jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka
Postup:
1. Den předem namočte máslové fazole. V den přípravy je uvařte v osolené vodě. Přeceďte a propláchněte studenou vodou.
2. Z octa, oleje, citronové šťávy, soli, pepře, nasekané bazalky či koriandru a vody připravte zálivku (např. protřepejte v uzavíratelné skleničce).
3. Avokádo a rajčata nakrájejte na kostky, tuňáka rozdělte vidličkou na menší kousky. V míse smíchejte všechny ingredience a můžete podávat.