22.5.2022
Neděle
Svátek slaví
Emil
22.5.2022
Neděle
Svátek slaví
Emil

Velkeucho.cz » Gastronomie a recepty » Recept na smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarkou

Recept na smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarkou

Foto: Regionální potravina
Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle pochází z Velké Bystřice, kde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Připravte si je podle receptu z Regionální potraviny osmažené v trojobalu, s brambory a domácí tatarskou omáčkou.

Více o oceněných tvarglích Regionální potravinou i zakladateli sýrárny a pivovaru Tvarg, Davidu Kapsiovi, najdete na webových stránkách Tvarg.

Smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarská omáčka

  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Náročnost: *

Ingredience:

  • 20 ks tvarůžek
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g strouhanky
  • 200 ml oleje 
  • 800 g mini brambůrek
  • 100 g másla
  • 20g pažitky
  • sůl, pepř

Tatarská omáčka

  • 200 g majonézy
  • 70 g cibule
  • 70 g nakládaných okurek
  • 25 g hořčice
  • sůl, pepř, cukr

Postup:

  1. Tvarůžky obalíme v klasickém trojobalu a poté obalíme ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.

2. Brambůrky omyjeme a dáme vařit v celku do změknutí. Poté je opečeme dozlatova na másle a posypeme pažitkou.3. Cibuli a okurky nakrájíme najemno a přidáme do majonézy. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem. 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp