Více o oceněných tvarglích Regionální potravinou i zakladateli sýrárny a pivovaru Tvarg, Davidu Kapsiovi, najdete na webových stránkách Tvarg.
Smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarská omáčka
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: 45 minut
- Náročnost: *
Ingredience:
- 20 ks tvarůžek
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- 200 g strouhanky
- 200 ml oleje
- 800 g mini brambůrek
- 100 g másla
- 20g pažitky
- sůl, pepř
Tatarská omáčka
- 200 g majonézy
- 70 g cibule
- 70 g nakládaných okurek
- 25 g hořčice
- sůl, pepř, cukr
Postup:
- Tvarůžky obalíme v klasickém trojobalu a poté obalíme ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.
2. Brambůrky omyjeme a dáme vařit v celku do změknutí. Poté je opečeme dozlatova na másle a posypeme pažitkou.3. Cibuli a okurky nakrájíme najemno a přidáme do majonézy. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem.