Suroviny
Na korups:
- 250 g sušenkové strouhanky
- 30 g cukru
- 80 g másla
Na náplň:
- 1 polévková lžíce másla
- 1 polévková lžíce medu
- 100 g hnědého třtinového cukru
- 100 g smetany na šlehání
- 300 g bílé čokolády
- 3 vejce
- 150 g zakysané smetany
- 600 g měkkého tvarohu
- 200 g cukru krupice
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 10 karamelek nasekaných nadrobno
Na dozdobení:
- karameleky
- ostružiny
- lístky máty
Postup
Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky nadrtíme, spojíme s cukrem a máslem. Dokonale promícháme a vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy.
Náplň: Do hrnce dáme máslo, med a zkaramelizujeme cukr. Zalijeme smetanou a směs necháme rozvařit. Polovinu karamelu dáme stranou a druhou polovinou postříkáme korpus.
Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme. Přidáme vejce a zakysanou smetanu.
Tvaroh rozmícháme s cukrem a moukou. Obě směsi smícháme a dobře vymícháme. Rozetřeme na dort a posypeme karamelkami. Pečeme při teplotě 160°C asi 45 minut.
Po vychladnutí potřeme cheesecake zbylým karamelem.
TIP
Cheesecake můžeme také potřít rozpuštěnou čokoládou nebo hotovou čokoládovou polevou, kterou připravíme podle návodu na obale.