Dort k Valentýnovi i k narozeninám. Nezáleží na tom, jestli tento nádherný a vynikající dort upečete a nazdobíte někomu k svátku svatého Valentýna nebo k narozeninám. Radost udělá každému, na kom vám opravdu záleží a koho milujete. Přípravy se bát nemusíte, určitě ho zvládnete.

Na těsto:
- 125 g změklého másla
- 100 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru
- špetka soli
- 2 vejce
- 75 ml červeného vína
- 125 g polohrubé mouky
- 2 zarovnané KL Holandského kakaa
- 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva
- 1 balíček Skořicového cukru
Na polevu:
- 250 g moučkového cukru
- 5-6 PL červeného vína
Na ozdobení:
- 1 balíček Marcipánu Dr. Oetker
- Barva potravinářská gelová červená Dr. Oetker
- Barva potravinářská gelová zelená Dr. Oetker
Ještě potřebujeme:
- elektrický ruční šlehač
- formu ve tvaru srdce (Ø 23 cm)
Příprava:
- Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně zašleháme vejce, každé asi ½ minuty. Přidáme víno a mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem a skořicovým cukrem a vymícháme dohladka. Naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
- Elektrická trouba: 180°C
- Horkovzdušná trouba: 160 °C
- Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 45 minut
- Korpus necháme asi 10 minut ve formě vychladnout, poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
- Na polevu prosejeme moučkový cukr do mísy. Přilíváme vína tolik, aby nám vznikla hladká poleva. Potřeme celé vychladlé srdce a necháme polevu zatuhnout.
- Na ozdobení ¾ marcipánu obarvíme červenou barvou a vytvoříme z něj růžičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou barvou a vytvoříme lístečky. Poté jimi ozdobíme povrch dortu.
Foto: archiv redakce.