22.5.2022
Neděle
Svátek slaví
Emil
22.5.2022
Neděle
Svátek slaví
Emil

Velkeucho.cz » Gastronomie a recepty » Recept na originální dort pro toho, koho opravdu milujete

Recept na originální dort pro toho, koho opravdu milujete

Foto: Dr. Oetker
Recept na narozeninový nebo valentýnský dort, který úžasně vypadá, báječně chutná, přesto není složitý na přípravu. Radost udělá každému, koho opravdu milujete.

Dort k Valentýnovi i k narozeninám. Nezáleží na tom, jestli tento nádherný a vynikající dort upečete a nazdobíte někomu k svátku svatého Valentýna nebo k narozeninám. Radost udělá každému, na kom vám opravdu záleží a koho milujete. Přípravy se bát nemusíte, určitě ho zvládnete.

Na těsto:

  • 125 g změklého másla
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 75 ml červeného vína
  • 125 g polohrubé mouky
  • 2 zarovnané KL Holandského kakaa
  • 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva
  • 1 balíček Skořicového cukru

Na polevu:

  • 250 g moučkového cukru
  • 5-6 PL červeného vína

Na ozdobení:

  • 1 balíček Marcipánu Dr. Oetker
  • Barva potravinářská gelová červená Dr. Oetker
  • Barva potravinářská gelová zelená Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

  • elektrický ruční šlehač
  • formu ve tvaru srdce (Ø 23 cm)

Příprava:

  1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně zašleháme vejce, každé asi ½ minuty. Přidáme víno a mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem a skořicovým cukrem a vymícháme dohladka.          Naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
  • Elektrická trouba:        180°C
  • Horkovzdušná trouba: 160 °C
  • Plynová trouba:           stupeň 3

Doba pečení: asi 45 minut

  1. Korpus necháme asi 10 minut ve formě vychladnout, poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout. 
  2. Na polevu prosejeme moučkový cukr do mísy. Přilíváme vína tolik, aby nám vznikla hladká poleva. Potřeme celé vychladlé srdce a necháme polevu zatuhnout. 
  3. Na ozdobení ¾ marcipánu obarvíme červenou barvou a vytvoříme z něj růžičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou barvou a vytvoříme lístečky. Poté jimi ozdobíme povrch dortu.

Foto: archiv redakce.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp