Počet kusů: asi 31
Doba přípravy: asi 90 minut
Přísady:
Na těsto (příprava den předem):
- 4 bílky
- špetka soli
- 300 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 350 g mletých mandlí
Na náplň:
- 150 g mléčné čokolády
- 100 g měkkého másla nebo margarínu
- 2 KL Mandlového aroma Dr.Oetker
- 1 balíček vanilkového cukru
Ještě potřebujeme:
- plech na pečení (30 x 40 cm)
- papír na pečení
- cukrářský sáček
Příprava:
- Na přípravu těsta ušleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Ručně zlehka vmícháme cukr, vanilínový cukr a mandle.
- Pomocí dvou kávových lžiček vytvoříme na plechu vyloženém papírem na pečení z těsta malé hrudky (asi 62 ks). Při pokojové teplotě necháme hrudky přes noc vysušit. Na druhý den dáme hrudky péct do předehřáté trouby.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 13 minut
- Na přípravu náplně rozpustíme čokoládu v hrnci ve vodném koupeli a necháme vychladnout. Elektrickým ručním šlehačem vymícháme vychladnutou čokoládu s máslem nebo margarínem, aromatem a vanilkovým cukrem na nejvyšším stupni do pěny.
- Náplň naneseme pomocí cukrářského sáčku na rovnou plochu poloviny vychladnutých hrudek a druhou polovinou hrudek přiklopíme. Uchováváme v chladu.
TIP: Hrudky můžeme také potírat pomocí kulatého nože.