19.8.2022
Pátek
Svátek slaví
Ludvík
19.8.2022
Pátek
Svátek slaví
Ludvík

Velkeucho.cz » Gastronomie a recepty » Recept na rebarborový koláč s mandlemi ze starého receptáře

Recept na rebarborový koláč s mandlemi ze starého receptáře

rebarborový koláč
foto: Dr. Oetker
Recept na tento skvělý rebarborový koláč s mandlemi pochází z jednoho starého receptáře a v mnoha rodinách ho pečou dodnes. Pokud ho ještě neznáte, určitě vyzkoušejte.

Rebarborový koláč

  • Náročnost: snadná
  • Doba přípravy: asi 30 minut
  • Doba pečení: asi 50 minut
  • Vystačí na: asi 12 porcí

Přísady:

Na těsto:

  • 120 g změklého másla
  • 160 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 3 žloutky
  • ½ KL Aroma citrónového Dr. Oetker
  • 150 g hladké mouky
  • 1 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 3 bílky

Na posypání a obložení:

  • 50 g mandlí plátky 
  • 400 g rebarbory
  • 2 PL moučkového cukru

Ještě potřebujeme:

  • šlehač
  • dortovou formu (ø 26 cm)

Příprava:

  1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilínovým cukrem šlehačem do pěny. Přidáme žloutky, aroma a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků a zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme.
  2. Povrch těsta stejnoměrně posypeme mandlemi a rozložíme očištěnou a na kousky nakrájenou rebarboru.

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

  • Elektrická trouba: 170 °C
  • Horkovzdušná trouba: 150 °C 

Doba pečení: asi 50 minut 

  1. Ještě horký koláč posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
rebarborový koláč
foto: Dr. Oetker

Další recepty, co připravit z rebarbory najdete tady: Reveň nebo také rebarbora. Zdravá zelenina, ze které uděláte spoustu dobrot

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
domácí zmrzlina

Poctivá domácí zmrzlina jako ze staré cukrárny. Recepty našich babiček

Domácí zmrzlina jako z vyhlášené cukrárny. Zvládnete si ji udělat doma sami a není to nic složitého, pokud znáte pár fíglů starých zmrzlinářů. Připravte si podle receptů z poloviny minulého století krémovou vanilkovou, čokoládovou, oříškovou či kávovou. Nebo máte rádi spíše ovocnou, citrónovou a tuti-fruti?