Rebarborový koláč
- Náročnost: snadná
- Doba přípravy: asi 30 minut
- Doba pečení: asi 50 minut
- Vystačí na: asi 12 porcí
Přísady:
Na těsto:
- 120 g změklého másla
- 160 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
- 3 žloutky
- ½ KL Aroma citrónového Dr. Oetker
- 150 g hladké mouky
- 1 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr. Oetker
- 3 bílky
Na posypání a obložení:
- 50 g mandlí plátky
- 400 g rebarbory
- 2 PL moučkového cukru
Ještě potřebujeme:
- šlehač
- dortovou formu (ø 26 cm)
Příprava:
- Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilínovým cukrem šlehačem do pěny. Přidáme žloutky, aroma a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků a zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme.
- Povrch těsta stejnoměrně posypeme mandlemi a rozložíme očištěnou a na kousky nakrájenou rebarboru.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
- Elektrická trouba: 170 °C
- Horkovzdušná trouba: 150 °C
Doba pečení: asi 50 minut
- Ještě horký koláč posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Další recepty, co připravit z rebarbory najdete tady: Reveň nebo také rebarbora. Zdravá zelenina, ze které uděláte spoustu dobrot