Voňavý nápoj, který zahřeje na těle i na duši. Doporučujeme ho popíjet u pečení cukroví, při úklidu i po návratu z procházky. Můžete si ho připravit s alkoholem i jako nealko. 

 Budeme potřebovat:

  • 100 ml vody
  • 2 sáčky černého čaje
  • 400 ml brusinkové šťávy nebo šťávy z červených hroznů
  • 400 ml pomerančové šťávy
  • 70 g hnědého cukru kandys
  • 1 balíček Třtinového cukru s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker
  • 1 kus celé skořice
  • špetku mletého kardamomu
  • 4 tepelně odolné sklenice

Na přípravu punče uvaříme vodu a zalijeme čajové sáčky. Necháme asi 3 minuty louhovat. Do kastrolu nalijeme obě šťávy. Přidáme vylouhovaný čaj, cukr, třtinový cukr, skořici a kardamom a přivedeme do varu. Krátce povaříme a poté naplníme do sklenic.

Tip: Pro alkoholovou variantu můžeme do punče přidat 2 PL rumu. Kardamon můžeme nahradit hřebíčkem.