A co takhle věnečky? Třeba s vlčím mákem?

Nebo lososa marinovaného ve smrkových výhoncích, pak akátové květy a k tomu šeříkový shake? Zní to trochu podivně, ale chutná to báječně. Tyto dobroty a mnoho dalších najdete v nové knize receptů s názvem „Květinová kuchařka“, Jedlé kvítí a býlí na vaření a zdobení.

 

 

KK_obalka 09.indd

Autorka, Jana Vlková, vás seznámí s rostlinami, které se v kuchyni používaly odpradávna a nyní je zvolna objevují věhlasní kuchaři a gurmeti. Poradí vám, kdy, kde a jak plané i kulturní rostliny sbírat. K tomu představí vynikající, inspirativní, a přesto velmi jednoduché recepty.

Jedlé květy a listy podtrhují chuť pokrmů a hrají důležitou dekorativní roli. Kniha je přehledně rozdělena do kapitol “ čtyř ročních období kytkožrouta“, tedy podle toho, kdy jsou v Čechách rostlinky k mání.

Vychutnejte si jídla, která lahodí oku, a odhalte jedinečné chutě, které nám příroda nabízí. Váš talíř ozdobený jedlým kvítím a býlím se rázem stane uměleckým dílem.

Ukázka z knihy "Květinová kuchařka".
Ukázka z knihy „Květinová kuchařka“.

 

 

 

Počet stran: 252 stran

Fotografie: ke každému receptu

Formát: 220 x 220 mm

K dostání na  www.smartpress.cz za 449 Kč nebo v knihkupectvích za 599 Kč.

1 Trackback / Pingback

  1. Udělejte si květinové ledové kostky | Velké Ucho

Komentáře nejsou povoleny.