Báječná kuřecí stehna se sušenými rajčaty a vínovou omáčkou

Kuřecí stehna se sušenými rajčaty a vínovou omáčkou.

RECEPT od našeho čtenáře Pavla z Olomouce, který rád vaří, jsme museli v redakci vyzkoušet. Moc nám chutnal, tak ho samozřejmě předáváme dál, aby si ho mohli připravit i všichni naši věrní čtenáři. Pavel ho ochutnal na jedné oslavě, kde menu připravoval a uvařil jeho kamarád, prý excelentní kuchař, což můžeme potvrdit!

Suroviny na 4 porce:

  • 4 kuřecí stehna
  • 6 stroužků oloupaného a nakrájeného česneku
  • 1 středně velká cibule nakrájená na kostičky
  • 4 lžíce másla
  • 250 ml bílého vína
  • 100 ml citronové šťávy
  • 250 ml silného kuřecího vývaru
  • 40 cl balsamica 
  • 1 lžíce škrobu
  • 400 g sušených rajčat
  • 100 g čerstvé bazalky
  • pepř
  • olivový olej
  • balsamico
  • sůl
  • pepř
  • 4 plátky kozího sýru

Postup:

Na másle osmahneme nakrájený česnek a cibulku. Přilijeme víno, citronovou šťávu a chvíli provaříme.

Snížíme teplotu, přidáme kuřecí vývar, balsamico ocet a chvilku provaříme.

Přisypeme nakrájená sušená rajčata, polovinu nasekané čerstvé bazalky, osolíme, opepříme a pomalu redukujeme.

Kuřecí stehna namažeme olivovým olejem, rozmíchaným s balsamico octem, solí a pepřem.

Dáme péct do trouby.

Když jsou hotová, přelijeme je omáčkou, na každé stehno dáme plátek kozího sýru, vypneme troubu.

Podáváme nejlépe s tagliatelli nebo s rýží.

KDYŽ JSME U TOHO KUŘECÍHO, VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

Těstoviny s kuřecím, rajčaty a rukolou.

Exotické kuřecí curry se žlutou čočkou.

Pikantní fazole s kuřecím masem.