2 RECEPTY na báječné osvěžující GRANITY z jahod a melounu, které si můžete dát bez výčitek. Mají totiž málo kalorií!

Co je to GRANITA? Je to vlastně směs nápoje a ledu. Během mražení se granita nepromíchává, tím se liší od sorbetu. Nepřipravuje se proto ve zmrzlinovačích, ale směs se dává jen do mrazničky, kde se z ní vytvoří ledová krusta, kterou občas jen promícháte vidličkou. Vytvoří se tak ledové krystaly.

Melounová granita s mátou

1 porce má pouze 54 kcal

Na 4 porce:

• 400 g červeného melounu

• lístky čerstvé máty (podle chuti)

• 1 limeta

Meloun oloupejte, odstraňte jádra a nakrájejte na malé kousky.

Lístky máty umyjte a nakrájejte na velmi malé kousky.

Vymačkejte šťávu z limety.

Vše dohromady rozmixujte, dejte do nádoby a uložte do mrazničky. Během mražení občas promíchejte vidličkou.

Rozdělte do 4 sklenic a ozdobte lístky máty.

Jahodová granita

1 porce má pouze 124 kcal

Na 4 porce:

• 125 g cukru moučky

• 500 g jahod

• 2 lžíce limetkové šťávy

Do hrnce nalijte 125 ml vody, přisypejte cukr a vařte za stálého míchání 5 minut. Nechejte vychladnout.

Jahody umyjte a rozmixujte v mixéru spolu s limetkovou šťávou na kaši. Přidejte cukrový sirup, promíchejte, nalijte do nádoby a uložte do mrazničky.

Během mražení občas promíchejte vidličkou.