Tuto vynikající vláčnou bábovku připravíte velmi rychle a jednoduše.

  • 5 žloutků
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 balíček Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr.Oetker
  • 2 PL vody
  • 150 ml oleje
  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 zarovnané PL prosátého Holandského kakaa
  • 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, třtinovým cukrem, vodou a olejem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

  • Elektrická trouba: 170 °C
  • Horkovzdušná trouba: 150 °C
  • Plynová trouba: stupeň 2

Doba pečení: asi 50 minut

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme a pocukrujeme.