Na těsto:

  • 250 ml mléka
  • 50 g másla
  • 500 g hladké mouky
  • 1 balíček Droždí Dr.Oetker
  • špetka soli
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 balíčky Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr.Oetker
  • 4 žloutky
  • 1 PL citrónové šťávy
  1. Na přípravu těsta v kastrůlku ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a třtinovým  cukrem. Přidáme žloutky a šťávu a ručně vypracujeme dohladka. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
  2. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát o tloušťce asi 2 cm. Z plátu vykrájíme kolečka, které necháme ještě asi 15 minut kynout.
  3. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
  4. Usmažené koblížky pokládáme na ubrousky, abychom se zbavily přebytečného oleje.