• 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva
  • 500 g očištěného drobného ovoce (červený rybíz, maliny, borůvky)
  • 3 balíčky Třtinového cukru citrónového Dr. Oetker
  • 50 g másla
  1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka.
  2. Na dno vymazané a moukou vysypané koláčové formy naneseme polovinu ovoce, zalijeme jej těstem a uhladíme. Na povrch naneseme zbylé ovoce, posypeme citrónovým cukrem a přidáme na plátky nakrájené máslo. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
  • Elektrická trouba: 180 °C
  • Horkovzdušná trouba: 160 °C
  • Plynová trouba: stupeň 3
  • Doba pečení: asi 40 minut