Recept na skvělé kynuté nekynuté rohlíčky

V redakci tyto rohlíčky jako z pohádky milujeme, jsou krásně nadýchané a vláčné! Na jejich přípravu sice budete potřebovat čerstvé droždí, ze kterého uděláte kvásek, ale pak už nečekáte, až těsto vykyne, ale rohlíčky upečete rovnou. Ony totiž krásně nakynou až v troubě.

 

3

Kynuté nekynuté rohlíčky, které se rozplývají na jazyku! Jsou jednoduché a zvládne je opravdu každý.

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 10 PL mléka
  • 35 g čerstvého droždí
  • 250 g tuku (Hera, Stella)
  • 1 KL cukru

Náplň:

povidla, tvaroh, džem, mák, ořechy, nutella

Postup:

V hrníčku ohřejeme mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme cca 10 minut vzejít kvásek.

Těsto připravíme buď v robotu nebo ručně. Na vál prosijeme mouku, osolíme a do důlku doprostřed rozklepneme vejce, okolo nakrájíme tuk a ručně zpracujeme. Nebo vše dáme do robota. Nakonec zapracujeme kvásek. Těsto už nekyne, pracujeme s ním ihned!

Rozdělíme ho na 4 části. Každou vyválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na jeho širší stranu dáme trochu náplně, ohneme rohy dovnitř, aby náplň nevytekla, a zamotáme od širší části k cípu. Cípem dolů poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Pozor, rohlíčky trochu nakynou, tak klademe ne úplně k sobě.

Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů dorůžova, což je asi 15-20 minut.

Hotové pocukrujeme, ale nemusíme, záleží na tom, jak sladká je náplň.