SUPER recept na jahodový džem s chilli

Výroba domácích džemů je trendem posledních let a netradiční kombinace zkouší mnoho hospodyněk. Pro většinu z nich je to nakonec koníček, vášeň i zábava. Tady je jeden z receptů, jak povýšit jahodový džem o stupeň výše!

 

 

  • Jahodovy_dzem_s_cili21 kg jahod
  • 350 g cukru krystal
  • 1 chilli paprička
  • 1/2 sáčku Pektinu Dr. Oetker
  • 2 KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker


Postup:

1. Jahody omyjeme a větší kousky překrojíme. Vložíme je do hrnce, přivedeme k varu a lehce rozmačkáme. Jahody nemixujeme, v džemu chceme mít kousky jahod. Přidáme také nadrobno nakrájenou chilli papričku. Stačí 1 ks, ale pokud jste odvážní, klidně přihoďte i 2 ks.

2. Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny přidáme k rozvařeným jahodám. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.

3. Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Důkladně povaříme (minimálně 5 minut).

4. Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.