Recept na jahodovo-bezinkový sirup

Sezóna bezinek a jahod je v plném proudu a pokud si chcete jejich chuť a vůni uchovat po celý rok, než opět dozrají, můžete z nich udělat báječný sirup do studených i horkých nápojů. Podle tohoto receptu je jeho příprava velmi snadná. Z uvedeného množství budete mít asi 1 litr hustého sirupu.

 

Bezinkovo_jahodovy_sirup_lowPřísady:

  • 10 velkých očištěných květů černého bezu (kosmatice)
  • 500 ml vody
  • 500 g očištěných a rozmačkaných jahod
  • 1 balíček Cukru na sirupy Dr.Oetker

 Příprava:

  1. Květy černého bezu namočíme do vlažné převařené vody. Přidáme jahody a cukr na sirupy. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin v chladničce macerovat.
  2. Sirup scedíme a asi 5 minut povaříme. Naplníme do lahví, uzavřeme pečlivě víčkem a asi 20 minut položíme naležato.