Rebarborové koláčky hotové raz dva

Sezóna lahodné rebarbory je konečně tady! Upečte si z ní třeba tyto šťavnaté koláčky. Z listového těsta je zvládnete připravit do půl hodinky. Až skončí sezóna rebarbory, můžete ji v receptu nahradit jiným ovocem.

 

Rebarborove_kolacky_low1Na těsto:

  • 500 g listového těsta
  • 1 vejce

Na náplň:

  • 1 kelímek Creme VEGA Dr. Oetker
  • 1 balíček Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr. Oetker
  • 4 řapíky rebarbory pokrájené na proužky po vlákně

Na posypání:

  • 2 balíčky Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

  • 2 plechy na pečení

Příprava:

  1. Na přípravu koláčků na pomoučené pracovní ploše vyválíme listové těsto pomocí válečku na tenký plát. Z plátu vykrojíme kolečka o ø 15 cm. Přeneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Konce lehce zarolujeme dovnitř a dna na několika místech propícháme vidličkou. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem pomocí štětce nebo mašlovačky.
  2. Na přípravu náplně v míse vymícháme Creme VEGA s třtinovým cukrem dohladka a potřeme dna koláčků. Na povrch naneseme proužky rebarbory a posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
  • Elektrická trouba:        220°C
  • Horkovzdušná trouba: 200°C
  • Plynová trouba:           stupeň 4
  • Doba pečení: asi 40 minut