RECEPT na vynikající mléčné řezy

Nekupujte je, upečte si mléčné řezy vlastní. Z kvalitních surovin, bez éček a konzervantů. Za půl hodiny i s pečením máte hotovo. Chutnat budou malým i velkým. Dětem je můžete zabalit ke svačince do školy.

 

 

Mlecne_rezy_lowPřísady:

Na těsto:
6 vajec
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
30 ml oleje
110 g polohrubé  mouky
1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
20 g kakaa

Na náplň:
500 g polotučného tvarohu
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
150 g zakysané smetany
4 PL medu

Ještě potřebujeme:
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení

Příprava:

1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem  a vanilínový cukrem  elektrickým ručním šlehačem  na nejvyšším stupni do pěny a přidáme  olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a  kakaem  a zlehka vmícháme do pěny.

2. Polovinu těsta  rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba : 160 °C

Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení : asi 10 minut

3. Stejným způsobem upečeme i  druhou polovinu těsta.

4. Na přípravu náplně  ušleháme  tvaroh s vanilínovým  cukrem ,  smetanou  a medem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším  stupni dohladka.

5. Z vychladnutých plátů opatrně  odstraníme  papír na pečení. . Plát potřeme náplní , přiklopíme  druhým  plátem, a zlehka přitlačíme . Vložíme asi na hodinu do chladničky.