Recept na lasagne se salsicciou a mozzarellou

RECEPT na skvělé italské lasagne se salsicciou a mozzarellou. Báječnou večeři máte hotovou za chvilku. Z množství surovin, které jsou uvedené v receptu, připravíte 6 porcí.

 

Lasagne_lowLasagne_lowLasagne_lowVBudete potřebovat:

  • 400 g těstovin lasagne
  • 500 g klobásky salsiccia
  • 200 g mozzarelly filone
  • 250 ml smetany
  • 150 g sýra Gran Moravia
  • sklenice červeného vína
  • několik lžic rajčatové omáčky
  • 1 bobkový list
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl dle potřeby

Příprava:

Mozzarellu filone nakrájejte na tenké plátky. Omyjte stonek celeru a oloupejte mrkev a cibuli, poté vše nakrájejte na kostičky.

Zeleninu orestujte na pánvi s troškou oleje, celým stroužkem česneku a bobkovým listem. Potom přidejte nakrájenou salsicciu, nechte ji krátce orestovat a poté podlijte vínem a nechte na prudkém ohni odpařit. Jakmile se víno vypaří, ztlumte žár, přidejte pár lžic rajčatové omáčky, osolte a duste pod pokličkou na mírném žáru, až bude maso uvařené.

Vytřete pekáč troškou oleje a začněte vrstvit: na dno rozprostřete lasagne, na ně vrstvu salsicci s několika plátky mozzarelly, přelijte smetanou a posypte strouhaným sýrem Gran Moravia. Přikryjte další vrstvou lasagní a stejným způsobem pokračujte až do vyčerpání surovin. Na poslední vrstvu rozetřete trošku smetany a nasypte zbývající sýr Gran Moravia.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40 minut, prvních 20 minut zakryté alobalem, poté pečte odkryté.

TIP: Lasagne, klobásku salsiccia, mozzarellu fione, smetanu, sýr, rajčatovou omáčku, olivový olej i červené víno koupíte v nejvyšší kvalitě v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.