Recept na čokoládovo citrónovou roládu

Vynikající roládu plnou tvarohu připravíte podle našeho receptu. Je jednoduchá a rychlá, zvládnou ji upéct i méně zkušení.

 

 

cokoladovo_citronova_rolada2_lowPřísady: 

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 120 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 PL kakaa 

Na náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 50-70 g moučkového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • šťáva z 2 citrónu (podle chuti)
  • 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
  • 100 ml vody 

Na ozdobení:

  • 1 balíček Květin oplatkových Dr.Oetker 

Příprava:

  1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme prosetou mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct.
  • Elektrická trouba:             190 °C
  • Horkovzdušná trouba:      170 °C
  • Plynová trouba:                stupeň 3-4

Doba pečení: asi 10 minut

Upečený korpus ještě horký i s papírem stočíme a necháme vychladnout.

  1. Na přípravu náplně smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a šťávou z citrónu (ochutíme podle chuti). Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme tvaroh. Důkladné zamícháme.
  2. Vychladlý korpus rozvineme a pomocí stěrky namažeme náplní. Roládu zavineme a dáme asi na 1 hod ztuhnout. Před podáváním ozdobíme oplatkovými květinami.

Informace o výrobcích najdete na: www.oetker.cz