Pomerančový sirup s exotickým kořením

Udělat si pravý domácí pomerančový sirup je jednodušší, než si myslíte. Podle našeho receptu ho zvládne každý. Pokud zrovna přemýšlíte o dárcích pro rodinu či kamarády, tak tenhle sirup s vůní exotického koření udělejte rovnou ze dvou dávek a máte po starosti. Kupte pěknou láhev a ozdobte třeba stužkou a visačkou.

 

Pomerancovy_vanocni_sirup_lowPřísady:

  • 500 g pomerančů (oloupaných a nakrájených na malé kousky)
  • 5 celých hřebíčků
  • celá skořice
  • na špičku nože mletého kardamomu
  • 100 ml vody
  • 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker

Příprava: 

1. Na přípravu sirupu vložíme kousky pomeranče do hrnce. Přidáme hřebíčky, skořici, kardamom a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout. Poté přidáme cukr na přípravu sirupu a uložíme přes noc do chladničky.

2. Druhý den propasírujeme přes sítko a sirup asi 5 minut povaříme. Ještě horký ho nalijeme do řádně vymytých nahřátých láhví. Láhve pečlivě uzavřeme víčkem a asi na 20 minut položíme naležato.