RECEPT: Dýňový džem á la ananas

Úžasný recept nejen pro labužníky. Příprava jednoduchá, výsledek famózní! Pokud ho někomu dáte jako dárek, neuděláte chybu, chutnat bude zaručeně každému. Z uvedeného množství uděláte cca 6 sklenic po 200 ml.

 

Dynovy_dzem_a_la_ananas_lowPřísady:

1 kg dýně Hokkaido (očištěné a nakrájené na malé kousky)

200 ml vody

1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker

500 g cukru

2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker

1 KL Aroma ananas Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér

Příprava: 

1. Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni s vodou a asi 20 minut ji vaříme doměkka. Dýni necháme zchladnout a poté ji pomocí ponorného mixéru rozmixujeme.

2. Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce k dýni. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu a aroma a přivedeme k varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové.

4. Případnou pěnu odebereme a džem plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.