Recept na Dušičkový strašidelný dort

Ať už slavíte Dušičky nebo Halloween, tímto originálním strašidelným dortem nezklamete děti ani dospělé. Jeho příprava vám nezabere moc času, neboť základ tvoří směs na přípravu známého a oblíbeného Red velvet dortu. Je krásně vláčný a naplněný lahodným krémem.

 

Strasidelny_dort_lowPřísady:

Na těsto:

  • 1 balení Red Velvet dortu Dr.Oetker
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 3 vejce

 Na krém:

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 200 g zakysané smetany

 Na ozdobení:

  • 1 balíček Fondánu bílé potahovací hmoty Dr. Oetker
  • 1/2 balíčku Fondánu kakaové potahovací hmoty Dr. Oetker

 Ještě potřebujeme:

  • dortovou formu (Ø 26 cm)
  • elektrický ruční šlehač

 Příprava:

Na přípravu těsta vyšleháme směs na korpus se smetanou a vejci podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:        160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Plynová trouba:           stupeň 2

Doba pečení: asi 30 – 35  minut

  1. Korpus necháme vychladnout.
  2. Na přípravu krému vyšleháme směs na krém se smetanou a zakysanou smetanou podle návodu na obale.
  3. Korpus jednou podélně rozřízneme a potřeme krémem. Částí krému potřeme i povrch dortu. Uložíme asi na hodinu do chladničky.
  4. Na ozdobení z bílého fondánu pomocí válečku vyválíme plát a celý povrch a strany dortu jím potáhneme.
  5. Kakaový fondán také pomocí válečku vyválíme a vytvoříme na povrchu dortu strašidlo dle své vlastní fantazie.