Mumie z perníkového těsta. Snadno a rychle.

Potřebujete mít rychle na stole něco strašidelného na Dušičky nebo Halloween? Perníkovou mumii podle tohoto receptu připravíte během chvilky. Díky vychytané směsi na přípravu perníku se vám zaručeně povede.

 

 

Pernikova_mumie_lowPřísady: 

Na těsto:

  • 1 balení Perníku Dr. Oetker
  • 400 ml vody
  • 120 ml oleje

Na potření a ozdobení:

  • 3 – 5 PL švestkových povidel
  • 1 balíček Fondánu kakaové potahovací hmoty Dr. Oetker
  • 1 balíček Fondánu bílé potahovací hmoty Dr. Oetker
  • Barva potravinářská gelová černá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

  • dortovou formu (ø 24 cm)

Příprava:

  1. Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:        165 °C

Horkovzdušná trouba: 155 °C

Plynová trouba:           stupeň 3 

Doba pečení: asi 30 – 40 minut 

  1. Perník necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme 3 PL povidel. Zbytek povidel použijeme na namazání povrchu perníku pro přilepení očí a fondánu.
  2. Na ozdobení si necháme menší kousek bílého fondánu. Část fondánu obarvíme černou barvou a vytvoříme oči.  Ze zbylého bílého fondánu a kakaového vyválíme pomocí válečku pláty, který ostrým nožem nakrájíme na asi 1 cm proužky. Ty poté střídavě naneseme na povrch dortu jako obvazy.

Tip: Perník můžeme dochutit např. 100 g dýně Hokaido, nakrájené na malé kostky a 4 PL dýňových semínek. Můžeme také dochutit  nastrouhanou čokoládou,  jablky, ořechy, kokosem, sušenými brusinkami nebo 2 PL rumu.