Snadný recept na sýrový dort s houbami

Doslova za chvilku máte připravenou skvělou večeři pro rodinu nebo pohoštění pro posezení s přáteli. Dort můžete připravit pokaždé jinak, stačí použít jiný druh sýru. K tomu láhev dobrého vína a báječný večer může začít.

 

Sýrový dort s houbamiSuroviny:

Listové těsto, 40 g másla z La Formaggeria Gran Moravia, 50 g mouky, ¼ l mléka, 200 g nastrouhaného sýru Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia, 2 vejce, 150 g hříbků nakrájených na malé kousky, sůl

Postup:

Vyložte listovým těstem zapékací formu a připravte si náplň. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a špetku soli a připravte zápražku. Přidejte horké mléko a nechte pár minut povařit do bešamelu, poté přidejte nastrouhaný sýr a nakrájené houby. Nakonec vmíchejte 2 žloutky a následně sníh ze 2 bílků. Náplň nalijte na listové těsto, zatočte okraje těsta a dejte péct do trouby rozehřáté na 180° na asi 25 minut.

Tip:

V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýru, široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.