Tvarohové smetanové řezy s meruňkami

Další recept na ovocný moučník, kterému neodoláte.  Jeho přípravu zvládnete za půl hodinky, to i díky želatinovému ztužovači za studena, který se oproti klasické želatině nevaří.

 

Tvarohovo_smetanove_rezy_s-merunkami_lowPřísady: 

Na těsto:

  • 100 g hladké mouky
  • 50 g Solamylu Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker
  • 3 vejce
  • 3 PL horké vody
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

Na náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 2 PL citrónové šťávy
  • trochu nastrouhané citronové kůry z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 300 g meruněk
  • 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
  • 200 ml vody

Ještě potřebujeme:

  • plech na pečení (30 x 40 cm)
  • papír na pečení

Příprava: 

  1. Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem vejce, vodu, cukr a vanilínový cukr do pěny. Mouku, solamyl a kypřicí prášek promícháme a přimícháme do vaječné pěny. Těsto vylijeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě.
  • Elektrická trouba:                200°C
  • Horkovzdušná trouba:      180°C
  • Plynová trouba:                   stupeň 4

 Doba pečení: asi 10-15 minut

  1. Po upečení překlopíme piškot na utěrku posypanou moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Stáhneme pečící papír. Korpus podélně rozkrojíme a jeden díl položíme na podnos.
  2. Na přípravu náplně smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a kůru. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem do tuha a přimícháme do krému. Meruňky omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které zlehka vmícháme do náplně. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do náplně.
  3. Náplň stejnoměrně ji natřeme na připravený plát. Lehce přiložíme druhý plát korpusu a odložíme asi na 2 hodiny do lednice. Moučník nakrájíme na kostky a lehce posypeme moučkovým cukrem. Uchováváme v chladu.