Recept na úžasný melounový cheesecake

Na přípravu tohoto lahodného cheesecake použijte nejlépe bezpeckový meloun.

 

 

 

 

Na tento vynikající melounový cheesecake si kupte bezpeckový meloun.

Na tento vynikající melounový cheesecake si kupte bezpeckový meloun.

 

Budete potřebovat:

Na korpus: 

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 50 g mletých mandlí
  • 350 g máslových sušenek

Na náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 140 g moučkového nebo třtinového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • želatinový ztužovač
  • 100 ml melounové šťávy

Na ozdobu: 

  • bezpeckový meloun Bouquet
  • dortovou želatinu

Příprava:

Začněte přípravou korpusu. Máslové sušenky v mikrotenovém sáčku rozdrťte válečkem nebo paličkou na maso a promíchejte je s rozpuštěným máslem a mandlemi.

Rozevírací formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem, naplňte směsí a důkladně přimáčkněte. Nechte vychladit v lednici.

Zatímco se korpus chladí, připravte si náplň. Smetanu ke šlehání, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšlehejte do hladkého krému, do kterého přimíchejte želatinový ztužovač (jen místo vody použijte melounovou šťávu).

Touto náplní potřete sušenkový základ. Dort nechte ztuhnout v ledničce.

Pak si podle návodu připravte želatinu. Dort ozdobte vykrájenými kuličkami z Bouquet melounu. Následně povrch zalijte připravenou želatinou a celý dort nechte ztuhnout ideálně přes noc v ledničce. Podávejte vychlazené a ozdobené snítkou meduňky.