Gnocchi z ricotty a sýru s houbovou omáčkou

Připravit si doma vlastní vynikající gnocchi z ricotty a sýru Asiago není nic složitého. Zkuste je třeba podle tohoto receptu. Hodí se k různým omáčkám, s houbovou budou chutnat báječně. Z množství surovin uvedených v receptu nasytíte 4-6 vděčných strávníků.

 

Gnocchi z ricotty a sýru Asiago s houbovou omáčkouNa gnocchi:

500 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia, 250 g hladké mouky, 120 g nastrouhaného sýru Asiago stravecchio + na posypání z La Formaggeria Gran Moravia, 2 vejce, sůl, bílý pepř

Na omáčku:

100 g hříbků, 100 g žampionů, 50 g vlašských ořechů, 60 ml olivového oleje, cibule, sůl, černý pepř

Postup:

Začněte přípravou omáčky: očistěte houby, nakrájejte je na plátky a smažte na pánvi spolu s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a pepře asi 10 minut. Část hub ponechte stranou na ozdobu. Vlašské ořechy nasekejte najemno, do mixéru přidejte usmažené houby a mixujte. Během mixování postupně přilévejte olej až do chvíle, kdy vznikne hustá omáčka.

Gnocchi: do mísy dejte mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr Asiago stravecchio, špetku soli a pepře a vše promíchejte. Těsto přesuňte na pomoučený vál a dál zpracovávejte, až je hladké a kompaktní. Vytvarujte válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na kousky dlouhé 1,5 cm. Stiskněte je zadní stranou vidličky, aby získaly ten správný tvar, a položte je na pomoučený vál. Dejte vařit dostatečné množství lehce osolené vody, do vroucí vody dejte vařit gnocchi a slijte je hned, jak vyplavou na povrch. Uvařené gnocchi přesypte do velké pánve, přidejte k nim houbovou omáčku a hrst nastrouhaného sýru Asiago stravecchio, promíchejte a servírujte ozdobené osmaženými plátky hub.