Broskvové čatní s fenyklem a tymiánem

Originální RECEPT na výborné čatní s vůní tymiánu. Čatní můžete podávat k jakémukoliv masu – smaženému, pečenému i grilovanému. Vynikající bude také v kombinaci se sýrem.

 

 

Broskvove_catni_s_fenyklem a tymianem_lowDoba přípravy: asi 40 minut

Vystačí na: asi 6 sklenic à 350 ml 

Přísady:

  • 700 g broskví (očištěných a nakrájených na kostičky)
  • 300 g fenyklu (očištěného a nakrájeného na malé kousky)
  • 300 g řapíkatého celeru (očištěného a nakrájeného na malé kousky)
  • 200 g šalotky (očištěné a nakrájené na kostičky)
  • nastrouhanou kůru a štávu z 1 chemicky neošetřené limetky
  • 300 ml jablečného octa
  • 2 zarovnaná PL čerstvého tymiánu
  • 4 zarovnané KL soli
  • 2 zarovnané KL chilli koření
  • 1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Příprava: 

  1. Na přípravu čatní vložíme broskve, fenykl, celer a šalotku do většího hrnce. Přidáme kůru a šťávu z limetky, ocet, tymián, sůl a chilli a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
  2. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.