Chlebová polévka s houbami a sýrem

Chlebová polévka s houbami a sýrem Asiago stravecchio. Jednoduchá, rychlá, vydatná. A samozřejmě, jak jinak, skvělá! Z uvedeného množství surovin připravíte 4-6 porcí.

 

 

Suroviny:

400 g starého chleba, 1 l vývaru, 200 g hub dle vlastního výběru, sýr Asiago stravecchio v množství dle chuti z La Formaggeria Gran Moravia, extra panenský olivový olej, máslo, sůl

Chlebová polévka s houbami a sýrem Asiago stravecchioPostup: 

Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje. Jak začne vývar vřít, přidejte starý chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs. Tu nechte za častého míchání vařit další asi půl hodinu.

Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete. Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a Asiago nastrouhané na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru. Navrch opět nasypte hoblinky sýru Asiago. Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200°. Servírujte ozdobené pár kousky hub a trochou sýra.