RECEPT na nejlepší Toffee cheesecake

Oblíbený dort cheesecake se dá připravit v mnoha variantách a na spoustu různých způsobů. Máme pro naše čtenáře skvělý tip. Upečte si doma tento jednoduchý luxusní a netradiční toffee cheesecake. Recept najdete exkluzivně jen na Velkém uchu.

 

 

Skutečně vynikající je tento netradiční cheesecake, který zvládne připravit úplně každý.

Skutečně vynikající je tento netradiční cheesecake, který zvládne připravit úplně každý.

Suroviny

Na korups:

  • 250 g sušenkové strouhanky
  • 30 g cukru
  • 80 g másla

Na náplň:

  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 polévková lžíce medu
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • 100 g smetany na šlehání
  • 300 g bílé čokolády
  • 3 vejce
  • 150 g zakysané smetany
  • 600 g měkkého tvarohu
  • 200 g cukru krupice
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 10  karamelek nasekaných nadrobno

Na dozdobení:

  • karameleky
  • ostružiny
  • lístky máty

Postup

Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky nadrtíme, spojíme s cukrem a máslem. Dokonale promícháme a vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy.

Náplň: Do hrnce dáme máslo, med a zkaramelizujeme cukr. Zalijeme smetanou a směs necháme rozvařit. Polovinu karamelu dáme stranou a druhou polovinou postříkáme korpus.

Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme. Přidáme vejce a zakysanou  smetanu.

Tvaroh rozmícháme s cukrem a moukou. Obě směsi smícháme a dobře vymícháme. Rozetřeme na dort a posypeme karamelkami. Pečeme při teplotě 160°C asi 45 minut.

Po vychladnutí potřeme cheesecake zbylým karamelem.

TIP

Cheesecake můžeme také potřít rozpuštěnou čokoládou nebo hotovou čokoládovou polevou, kterou připravíme podle návodu na obale.