RECEPT: Banánová roláda snadno a rychle

Příprava domácí rolády není nic složitého, i když se mnozí bojí, že to nesvedou. Pokud máte dobrý recept na těsto, je její příprava snadná. Právě recept na těsto je základ, protože nesmí praskat. Vyzkoušejte banánovou roládu podle receptu od Dr.Oetkera. Redakce Velkého ucha doporučuje!

 

Bananova_rolada_lowDoba přípravy: asi 40 minut

Doba pečení: asi 12 minut

Přísady:

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 80 g hladké mouky
  • 1 balíček Pudingu Naturamyl čokoládového Dr.Oetker

Na náplň:

  • 1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker
  • 150 ml mléka
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 banány

Na ozdobení:

  • 1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker
  • 150 ml mléka
  • 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
  • 1 banán

Ještě potřebujeme:

  • plech na pečení (30 x 40 cm)
  • papír na pečení

Příprava:

1. Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce, cukr, vanilínový cukr do pěny. Nakonec zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s pudingovým práškem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

  • Elektrická trouba:                200 °C
  • Horkovzdušná trouba:       180 °C
  • Plynová trouba:                   stupeň 4

Doba pečení: asi 12 minut

2. Po upečení ihned položíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír navrchu lehce potřeme vodou, opatrně stáhneme a plát zarolujeme, aby nepopraskal.

3. Na přípravu náplně vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale, vmícháme nalámanou čokoládu a rovnoměrně rozetřeme na plát. Banány oloupeme, položíme na krém, zarolujeme a uložíme na 20 minut do chladničky.

4. Na ozdobení vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale a roládu potřeme. Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polevu rozpustíme podle návodu na obale, polovinou postříkáme roládu a do druhé poloviny namočíme půlky koleček banánu a roládu jimi dozdobíme.