Dort ze špaldové mouky a červeného vína

RECEPT na vynikající dort z celozrnné špaldové mouky a červeného vína. Skvělá kombinace, které určitě nezklame. Vyzkoušejte sami, nám v redakci moc chutnalo! A příprava zabrala asi hodinku i s pečením.

 

Přísady:

Celozrnny dort s cervenym vinem_lowNa těsto:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru nebo třtinového cukru
  • nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 150 ml červeného vína
  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 100 g strouhaných mandlí

Na náplň:

  • 200 ml červeného vína
  • 3 zarovnané PL moučkového cukru
  • 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
  • 100 ml vlažné vody
  • 500 ml smetany ke šlehání

Na ozdobení:

  • hoblinky čokolády
  • několik kuliček hroznového vína obalených v cukru

Ještě potřebujeme:

  • dortovou formu (Ø 26 cm)
  • papír na pečení

Příprava:

  1. Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce, cukr, kůru, vanilkový cukr a víno. Smícháme mouku, prášek do pečiva, mandle a opatrně vmícháme do směsi.Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
  • Elektrická trouba:                  asi 180°C
  • Horkovzdušná trouba:           asi 160°C
  • Plynová trouba:                     stupeň 3

Doba pečení: asi 30 minut

  1. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme.
  2. Na přípravu náplně smícháme víno s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obale a ihned vmícháme do vína. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Kolem spodní části korpusu upevníme očištěný okraj formy, naneseme 2/3 náplně. Zlehka vložíme druhou polovinu korpusu a potřeme zbytkem náplně. Dáme na 1 hodinu do chladničky.
  3. Ozdobíme hoblinkami čokolády a kuličkami hroznového vína.