RECEPT: Sladké marcipánové rohlíčky

Zatočené marcipánové rohlíčky k odpolední kávě i ke snídani zavládnete i s pečením za hodinku. Z množství uvedených surovin uděláte 16 kusů.

 

 

 

Marcipanove_rohlicky_lowNa těsto:

  • 150 ml vlažného mléka
  • 1 balení Droždí čerstvého Dr.Oetker
  • 400 g hladké mouky
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 25 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 75 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce

Na náplň:

  • 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
  • 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Na potření:

1 PL mléka

Ještě potřebujeme:

2 plechy na pečení (30 x 40 cm)

1. Na přípravu těsta v mléce rozdrobíme a rozpustíme droždí. V míse smícháme mouku se solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko s droždím a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme

utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2. Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 35 cm. Marcipán vyválíme stejným způsobem na kruh o stejném průměru jako těsto, položíme na těsto a nakrájíme na 16 stejně velkých dílů. Po obvodu kruhu nastrouháme polevu. Každý kousek zarolujeme směrem ke špičce. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení tak, aby špička rohlíčku byla vespod. Rohlíčky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: stupeň 4

Doba pečení: asi 20 minut

3. Rohlíčky necháme zchladnout. Můžeme podávat vlažné.