Recept: Pikantní fazole s kuřecím masem

Jednoduché, rychlé a zdravé jídlo z luštěnin. Tentokrát trochu pikantní. Pokud ale vyměníte pálivou papriku za jemnou, bude chutnat i těm, kteří nemají rádi ostřejší.

 

 

 

Ingredience:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 300 g uvařených červených nebo bílých fazolí (dle chuti)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 rajčata
  • 200 g mražené kukuřice
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 1 lžička pálivé papriky
  • sůl
  • olivový olej na smažení

Postup přípravy:

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a dozlatova osmažte. Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso. Když je maso propečené, přidejte na nudličky nakrájenou červenou i žlutou papriku, rajčata, fazole a kukuřici, promíchejte a vše dohromady osmažte.

Přidejte pálivou paprika, sůl a loupaná rajčata. Zalijte hrnečkem vody a nechte povařit na velmi mírném ohni asi 5 minut.

Podáváme s opečeným bramborem ve slupce.

Jestli bude pokrm ostrý nebo jemný, bude záležet na tom, kterou papriku použijete.

Jestli bude pokrm ostrý nebo jemný, bude záležet na tom, kterou papriku použijete.

Recept pochází z Drůbežářského závodu Klatovy a.s.